Skulle ni vilja svara på en fråga?

Sitter och lyssnar på en debatt på tv,om mobbning(ja jag vet jag pratar mycket om detta ämne,vilket beror på att det är vår vardag tyvärr)
Jag personligen tycker att iden att flytta på mobbare är den bästa på länge!Och fort ska det ske innan det blir en hemsk vana att vara elak och spydig mot ett utvalt litet barn,för mobbningen börjar oftast väldigt tidigt i skolåldern,
Är man tillräckligt gammal att mobba och vara elak är man också tillräckligt gammal att ta sitt ansvar och jag tror att många föräldrar skulle ta till sig att deras barn mobbar när skolan kontaktar  dem när de vet att det kan bli flyttning av deras barn om de inte slutar.För helt ärligt så handlar det oftast om att föräldrar inte vill ta åt sig att deras barn gör en annan människa illa,de försöker att hitta alla möjliga anledningar och ursäkter för att detta händer...Men aldrig riktigt förstå att det är just deras barn som är den som mobbar!
Om föräldrar till de barn som mobbar inte skulle inta försvar och istället förstå hur illa mobbning gör den som blir mobbad både som barn och även som vuxen,även mobbare måste ju må dåligt av detta och även denne behöva hjälp.
Ingen vill vara  liten och ensam och jag tror ingen vill att just deras barn ska vara den som mobbar eller mobbas..
Tror även att de som mobbar ska inkallas på möten omgående efter ett en sådan händelse med föräldrar rektor samt lärare om det sker 3ggr om dagen så ska de kallas 3ggr om dagen så det blir riktigt obehagligt att vara elak lika obehaglgt som det är för den som blir utsatt av dem,även detta kan nog få föräldrar att reagera mer för att få sitt barn att sluta mobba..För vanlig omtanke och förståelse för den mobbade finns tyvärr inte,det måste till mer drastiska åtgärder.Det måste kännas för den som mobbar och dennes anhöriga för att de ska reagera!
*obs detta är min åsikt,den står jag för* 

 Så min fråga är:

Är ni för eller emot flytt av den/de elever som mobbar?
Att medela förälder (till mobbaren)om akut möte vid mobbnings tillfälle?

Vi måste kämpa hårt för att alla barn ska må bra i skolan,det kan vi bara göra tillsammans!!

Snälla sprid denna fråga vidare och svara om motivera den gärna här.
Skulle bli super tacksam om ni tog er tid!


ha en underbar dag!



Kommentarer
Postat av: E

Jobbar inom förskolan/ skolans värld och är FÖR flytt o info till färldrar. Men det är svårt att veta hur tidigt man ska göra det...

2009-04-17 @ 15:48:35
Postat av: Ida

Jobbar också som förskollärare.Frågan är ju om mobbningen slutar för att den som mobbar byter skola? Blir det andra elever på den nya skolan som blir mobbade istället? Många fler åtgärder krävs än en flyttning tror jag.

2009-04-17 @ 17:42:33
URL: http://zkorpan.blogg.se/



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P
Kommentar:


Trackback